Smarta hem - KNX

Vi förvandlar ditt hem till ett modernt hem som anpassas efter dig och dina behov, med inriktning på systemet KNX. Det är inte bara en investering som ser till att du får det bekvämt i hemmet, du sparar pengar då du kan styra när golvvärmen startar och du sparar även tid då du exempelvis kan vakna till nybryggt kaffe. Detta är små åtgärder som tillsammans gör stor skillnad i vardagen och bidrar till att du kan njuta av dagen utan distraktioner samtidigt som du håller kostnaderna nere i en minimal nivå. Det finns ett stort antal apparater för ditt smarta hem och innan installation bör du fundera över vad syftet är med att förvandla ditt hem till ett smart hem. Vill du ha ett smart hem eller har du några frågor och funderingar är du varmt välkommen att kontakta oss så hjälper vi dig.

Vad är KNX?

KNX, som är en förkortning av latinska ordet Connexio (förbindelse) är ISO-standarden för hem- och fastighetsautomation, tidigare känt som intelligenta fastigheter, numera smarta hem. ISO-beteckningen för KNX är ISO/IEX 14543-3 och det är ett OSI-baserat nätverkskommunikationsprotokoll. KNX är resultatet av sammanslagningen av tre tidigare standarder, European Home Systems Protocol (EHS), BatiBUS samt European Installation Bus (EIB).
KNX är ett system som bygger på att möjliggöra styrning av hemmets samtliga komponenters data genom att de kommunicerar med ett och samma "språk", nämligen KNX. Detta kan användas i många olika områden såsom uppvärmning, säkerhet samt energibesparning och allting övervakas via ett system, vilket gör det enkelt för användaren att hålla reda på allting.

Säkerhet

Utbudet av smarta apparater är stort i detta område. Exempelvis finns det smarta ringklockor som låter dig se vem som rör sig utanför ytterdörren direkt på TV-skärmen. Dessutom kan du kommunicera direkt med personen. Systemet kan också programmeras för att känna igen familj och anhöriga.

Underlätta vardagen

Har du för mycket som måste göras hemma? Känner du att det knappt finns tid till allt? Då är dessa apparater till för dig. Ditt smarta hem kan brygga kaffet åt dig så slipper du det på morgonen eller så slipper du dra upp rullgardinerna själv. Varför inte spara ännu mer tid och låta systemet sätta på rätt temperatur och stråle medan du är på väg att vakna upp.

Miljö & ekonomi

Vill du spara energi och effektivisera?
Smarta kylskåp finns ute på marknaden där man kan lägga in varor i en stor interaktiv skärm, men som även tar ett foto varje gång dörren stängs. I affären kan du dubbelkolla - hade jag smör eller inte?
Dessutom kan bevattningen effektiviseras med smarta termostater så du slipper vattna i onödan, vilket är speciellt viktigt när det i vissa delar av landet kan råda brist på grundvatten.

Kontakta oss

Behöver du hjälp eller har du frågor och funderingar som du vill ha svar på, är du varmt välkommen att höra av dig till oss.